Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΧΡΗΣΗ WORD ΚΑΙ EXCEL ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

Το Word αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια ενός εκπαιδευτικού γλωσσικού μαθήματος όπως τα Αγγλικά, καθώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ελκυστικών φύλλων εργασίας με εικόνες, πίνακες, γραφήματα, wordart, σχήματα και υπερσυνδέσμους. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία τεστ για την αξιολόγηση ή την αυτοαξιολόγηση των μαθητών. Από την άλλη, μπορεί να αποτελέσει επίσης χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του μαθητή, για τη σύνταξη κειμένων και εργασιών που ζητούνται από τον καθηγητή.

Το Excel αν και δεν το χρησιμοποιώ συχνά, μπορεί επίσης να φανεί χρήσιμο, όχι τόσο από την υπολογιστική του πλευρά αλλά από τη δυνατότητα που δίνει να οργανώσει κανείς πληροφορίες σε στήλες ή σε πίνακες. Κάποια παραδείγματα χρήσης που μπορώ να σκεφτώ είναι η δημιουργία Εβδομαδιαίου Σχολικού Προγράμματος (timetable), η δημιουργία πίνακα ανώμαλων ρημάτων, η καταγραφή σε λίστες δεδομένων που συλλέγουν οι μαθητές μετά από έρευνα κατά την εκπόνηση εργασιών ή δημιουργία καταλόγου με τα στοιχεία των μαθητών.

Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει χρόνος, όρεξη και φαντασία, ακόμα και το πιο απλό εργαλείο μπορεί να μεταμορφωθεί σε μαγικό ραβδί στα χέρια του εκπαιδευτικού!

Σταυρούλα Νικητάκη ΠΕ06

3 σχόλια:

Νεκτάριος Κουτσουρούμπας είπε...

Πολύ ωραία!!!

Δημήτρης Ανδρώνης είπε...

Εξαιρετικό συμμαθήτρια ...!

school-violence-and-bullying είπε...

Πολύ χρήσιμη η ιδέα σου για δημιουργία ενός school timetable με excel, Σταυρούλα! Ούτως ή άλλως. είναι κάτι που συχνά ζητάμε από τους μαθητές μας όταν μαθαίνουν τα σχολικά μαθήματα στην ξένη γλώσσα.