Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Εννοιολογικός χάρτης σε μάθημα της Ανατομίας

Το κυκλοφορικό σύστημα

Αναζητώντας εννοιολογικό χάρτη αξιοποιήσιμο σε διδακτικό αντικείμενο του τομέα Υγείας
Πρόνοιας και Ευεξίας βρήκα επαναληπτικές ερωτήσεις στο μάθημα της
Ανατομίας ,το κυκλοφορικό σύστημα του ανθρώπου

Στον σύνδεσμο http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-4123 (διεύθυνση φυσικού πόρου από το φωτόδεντρο ) .
Το μαθησιακό αντικείμενο αξιοποιεί έναν εννοιολογικό χάρτη σχετικό με τον ρόλο του κυκλοφορικού συστήματος και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της καρδιάς, των αιμοφόρων αγγείων και των συστατικών του αίματος. Μία σύνοψη του κυκλοφορικού συστήματος για γνωστική εμπέδωση του μαθήματος. Προηγείται των ασκήσεων έτσι ώστε να μπορούν να ανατροφοδοτήσουν τις γνώσεις τους.
    Ο διδακτικός στόχος της χρήσης του εννοιολογικού χάρτη είναι :
  • γνωστικός
  • επαναληπτικός
    Η παραπάνω διδακαλία ολοκληρώνεται με τις ερωτήσεις που ακολουθούν.. Περιλαμβάνει είκοσι οχτώ ερωτήματα κλειστού τύπου ποικίλης μορφής (αντιστοίχισης, πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενού, τοποθέτησης στη σωστή σειρά κ.ά.) έτσι επιτυγχάνεται με συμπεριφοριστική προσέγγιση,εξάσκηση και πρακτική .
    Η διδασκαλία είναι στοχαστό-κριτικό μοντέλο με χρήση των ΤΠΕ. Εδώ τον ενεργό ρόλο κατέχουν οι μαθητές και ο καθηγητής ενεργεί μόνο συμβουλευτικά.
    Aξιοποίηση του εννοιολογικού χάρτη στο μάθημα της Σύγχρονης Αισθητικής

                                                  Απολέπιση προσώπου


                            Εννοιολογικός χάρτης Απολεπιστικών Προιόντων

Ο παρακάτω πίνακας προσφέρει την δυνατότητα στους μαθητές να κατηγοριοποιήσουν την εφαρμογή των απολεπιστικών προιόντων με κριτήριο τον τύπο του δέρματος και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην εκτέλεση των ομαδοσυνεργατικών εργαστηριακών ασκήσεων του κεφαλαίου.
Αρχικά αναγνωρίζουν τον τύπο του δέρματος και στην συνέχεια αξιοποιώντας τον χάρτη επιλέγουν το απολεπιστικό προιόν που πρέπει να εφαρμόσουν .


Ρισσάκη Κων/να ΠΕ 18.04



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέρων ο εννοιολογικός χάρτης σου Κωνσταντίνα και η δραστηριότητα σου επίσης!