Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ



Ονοματεπώνυμο:……………………………………………
Ημερομηνία: …………………………………………………
Τάξη:  ……………………………………
Ενδεικτική διάρκεια : 2  ώρες
  
     Αφού μελετήσετε την ενότητα  «Η θέση της γυναίκας» και αντλώντας στοιχεία από τις κατηγορίες " Πληροφορίες, Παράλληλα κείμενα, Αναπαραστάσεις,  Εικαστικό υλικό", να χωριστείτε σε τέσσερις ομάδες και να κάνετε, ανά ομάδα, τα ακόλουθα:

Α΄  ΟΜΑΔΑ
Να καταρτίσετε έναν κατάλογο με τις γυναικείες μορφές που παρουσιάζονται στα ομηρικά έπη και να καταγράψετε τα προτερήματα και τα ελαττώματα  που έχουν. Να εμπλουτίσετε τον κατάλογο με φωτογραφίες της κάθε γυναίκας μέσα από το εικαστικό υλικό της ενότητας. Αυτά τα γνωρίσματα τα συναντάμε στη σύγχρονη εποχή;

Β΄  ΟΜΑΔΑ
Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα http://ime.gr/chronos/gr/ - προϊστορία –εποχή του χαλκού- Ηπειρωτική Ελλάδα- Μυκηναϊκή Ελλάδα- θρησκείαΒρείτε ομοιότητες και διαφορές για τη  θέσης της γυναίκας στο θρησκευτικό περιβάλλον του αρχαίου κόσμου και στη σύγχρονη εποχή.

Γ΄ ΟΜΑΔΑ
Με τη βοήθεια του προγράμματος επεξεργασίας κειμένου οργανώστε τις πληροφορίες σας και  παρουσιάστε τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και την κοινωνία την ομηρική εποχή. Να τη συγκρίνετε με τα σημερινά χρόνια. Να εμπλουτίσετε το κείμενο με σχετικό εικαστικό υλικό.

Δ΄ ΟΜΑΔΑ
Ανοίξτε το πρόγραμμα δημιουργίας παρουσιάσεων και ετοιμάστε μια δική σας παρουσίαση με τίτλο διάσημες γυναίκες της ομηρικής εποχής. Στις διαφάνειες που θα δημιουργήσετε αξιοποιήστε το υλικό που έχετε συλλέξει συνοδεύοντάς το με κατάλληλες λεζάντες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: